recept: Toros káposzta, Kifőzde
Toros káposzta
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1,5 kg csontos orjahús,
60 dkg tarja,
2 kg savanyúkáposzta,
2 fej vöröshagyma,
5 dkg zsír,
só, bors, pirospaprika



Az orjahúst 10-15 dkg-os darabokra vágjuk, a tarját is hasonlóan feldaraboljuk.
A vöröshagymát közepes kockára vágjuk, és a zsírban megfonnyasztjuk. Meghintjük 1 ek. pirospaprikával, gyorsan elkeverjük és beletesszük a feldarabolt húsokat, alaposan elkeverjük, majd meghintjük sóval, ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje, és lefedve fél óra hosszat főzzük. Tehetünk bele egy evőkanálnyi szemesborsot is, de teatojásban.
Ekkor rátesszük a savanyúkáposztát, és az egészet puhára főzzük. Ha a kosztosok szeretik a csípőset, tehetünk bele egy-két szárított cseresznyepaprikát is, ha nem mindenki szereti, akkor csak a tányér mellé készítsük.
Pár kanál tejföllel és jóféle kenyérrel tegyük asztalra.
Igen nehéz étel, azoknak készül, akik hajnal óta végigdolgozták a disznóvágást és nem maradtak ki semmiből. :-)
Ha nincs orjahús,pl. a lapocka, lábszár, comb, dagadó szaftos, zsíros részei is felhasználhatók.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: disznótoros
 házi hurka
 házi kolbász
 abált szalonna

Forrás: Az Alföldön (is) így csinálják.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.02.01. Utoljára frissítve: 2010.02.01.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-04-30 18:15:07 - 2.96)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez