Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
1,5 kg csontos orjahús, 60 dkg tarja, 2 kg savanyúkáposzta, 2 fej vöröshagyma, 5 dkg zsír, só, bors, pirospaprika |
Az orjahúst 10-15 dkg-os darabokra vágjuk, a tarját is hasonlóan feldaraboljuk. A vöröshagymát közepes kockára vágjuk, és a zsírban megfonnyasztjuk. Meghintjük 1 ek. pirospaprikával, gyorsan elkeverjük és beletesszük a feldarabolt húsokat, alaposan elkeverjük, majd meghintjük sóval, ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje, és lefedve fél óra hosszat főzzük. Tehetünk bele egy evőkanálnyi szemesborsot is, de teatojásban. Ekkor rátesszük a savanyúkáposztát, és az egészet puhára főzzük. Ha a kosztosok szeretik a csípőset, tehetünk bele egy-két szárított cseresznyepaprikát is, ha nem mindenki szereti, akkor csak a tányér mellé készítsük. Pár kanál tejföllel és jóféle kenyérrel tegyük asztalra. Igen nehéz étel, azoknak készül, akik hajnal óta végigdolgozták a disznóvágást és nem maradtak ki semmiből. :-) Ha nincs orjahús,pl. a lapocka, lábszár, comb, dagadó szaftos, zsíros részei is felhasználhatók. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|